Fokuspunktet

Når vi skal ta bilder er vi kjempe flinke til å finne fokuspunkt, det vil si finne et objekt som blir fremhevet gjennom at det tar større plass, mens resten blir i bakgrunnen.

Men når det gjelder å bruke den tankemåten hjemme glemmer vi det som når vi har kjørt oss fast i et interiør prosjekt. En vanlig styling feil mange gjør er å la alle møbler og interiørdetaljer skrike like høyt – eller like lavt på oppmerksomheten.

Hva er det første du legger merke til i rommet du innreder?  hva vil du at fokuspunktet skal være? Er det samme eller behøver du noe til å være fokuspunkt?

Noen ganger finnes det naturlig fokuspunkt i rommet – en vakker utsikt, store vinduer, fint maleri eller stol.  Da er kanskje problemet at interiøret bråker for mye, at det finnes ingen spesielt å fokusere  på, eller så har du alt for mye som krever oppmerksomhet.  Da må du jobbe litt med  det for å skape et utvalg fokuspunkt som på best måte fremhever rommet, boligen eller den følelsen du vil ha.

Лучшие современные идеи домашнего декора | www.delightfull.eu | Посетите нас: современное mid-century освещение, современное освещение, mid-century светильник, mid-century дизайн, mid-century интерьеры, mid-century люстры, неоновые лампы, современные светильники, идеи освещения, настенные светильники, роскошный дизайн интерьера, светильники, дизайнерские люстры, декоративные светильники, современные торшеры, декоративное освещение

bilde: pinterest//delightfull lamps

Et bare tips til neste gang du har et prosjekt eller skal ommøblere:

  • tenk på hva du vil forsterke og hva du vil tone ned.
  • har du blitt blind på ditt eget hjem etter å jobbet med et rom lenge, spør noen andre hva er det første de ser. Eller ta noen oversiktsbilder.
  • gjennom å se og bedømme via linse ser du raskt hva øyet blir dratt til og hva du trenger for å justere fokus.
  • Kanskje det er noe som må flyttes på, eller taes bort?
  • kanskje du har en fin stol, en fint maleri eller et stilben med dine favoritter. Det trenger ikke å være vanskelig!

 

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s