6 tips for å blande stiler

Hva gjør man om man liker flere ulike stiler? Eller bør i et hus hvor karakteren til huset eller bo med noen som ikke passer sin egen smak? Kan man da lise? Svaret er JA! Det er ingen andre enn du som bestemmer. Det kan være vanskeligere å sette det sammen og få en helhet, men når man har fått det herlighet hvor fint det er!

Men det kan kanskje være fint med litt tips om du er av de som har forskjellige stiler, men får det ikke helt til..

Da har Frida noen gode råd:

Det blir sjeldent bra å blande 50/50. La heller en innreningstil få dominere og la den andre få være krydderet. Ha 80/20 som utgangspunktet.

Hold en lik linje gjennom grunnmøblene som oftest er dyrere i innkjøp og som kan ikke bytter ut eller ikke burde bytte ut så Manger ganger i livet. Og plukkheller ut detaljene som kan krydre rommet! Da har du en større sjans til å skap en helhet til tross for variasjoner her og der.

Liker du 3 stiler er det litt det samme prinsippet, kan man ha 2 stiler som er nær hverandre dominere og den den 3 stilen som et krydder eller motsatt. Eks: skandinavisk og japansk stil mot rustikk. Man om jobbe med mange stiler samtidig,men 4 til 5 ulike stil uttrykk er den stor risiko at inntrykket blir rotete.

En annen måte å skape helhetlig interiør , når man blander er å bruke en en helhetlig fargesammensetning  som binder sammen ulikhetene og skaper noen felles nevnere.

Om du er av de som samler alt som er annerledes på en plass, det kan bli vondt for øyet og rotete. Ta heller å spre det rundt, da blir helheten bedre.

Detaljene form og utseende trenger ikke å matche så bra,om de setter samme stemning. Om du f.eks vil ha en avslappende og i imøtekommende følelse skal du kanskje unngå å bruke stramme møbler som er ubehagelige og for rette i ryggen stilmøbler.

kilde:frida ramstedt.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s